З 5 травня в Житомирській області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Про це з посиланням на Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України повідомила пресслужба облдержадміністрації.
“З 00 год. 00 хв. 5 травня на території Житомирської області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 4 травня”, – йдеться у повідомленні.
За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в області впродовж останнього місяця значно покращилась епідситуація. Щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 зменшилася за місяць у три рази. Завантаженість ліжок з киснем менше за цільовий показник і складає 39%. Рівень госпіталізації менше 60 осіб на 100 тисяч і становить 59 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків впродовж 7 днів становить менше 16%. І охоплення тестуваннями перевищує встановлений постановою Уряду показник майже в два рази.
Він додав, що на сьогодні є всі передумови для виходу з червоного рівня. І оскільки все ще спостерігається перевищення епідпорогу по грипу і ГРВІ на 5 % в регіоні діятиме помаранчевий рівень епідемічної небезпеки.
Нагадаємо, у регіоні зростає кількість летальних випадків внаслідок захворювання на COVID-19. За порушення норм, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, встановлено адміністративну та посилено кримінальну відповідальність.