У Житомирі створили робочу групу, яка забезпечуватиме організацію та проведення лабораторних досліджень м’яса яловичого, риби, тушок курей, що постачають у заклади освіти. Про це повідомила прес-служба міської ради.
“З метою здійснення контролю за якістю та безпекою продуктів харчування, продовольчої сировини, що постачають у заклади освіти міста, створили робочу групу, яка забезпечуватиме організацію та проведення лабораторних досліджень. Зразки м’яса яловичого та тушки риби свіжомороженої 15 лютого відібрали у шести закладах дошкільної освіти. Серед яких: НВК № 11,25, ДНЗ № 15,35,45,73. Дані зразки передали у ДП «Житомирстандартметрологія» на лабораторні дослідження”, – йдеться у повідомленні.
Крім того, робоча група зобов’язала керівників закладів освіти посилити контроль за наявністю супровідних документів на продукти харчування, що постачаються в заклад.
Як раніше вже повідомляв “Вголос.zt”, співробітники Служби безпеки України викрили та припинили постачання небезпечних м’ясопродуктів до дитсадків міста і Житомирського району та лікарень області. Бізнесмен, який став переможцем конкурсу на постачання м’ясопродукції до соціальних закладів регіону на суму майже 16 мільйонів гривень, на спеціальному обладнанні «начиняв» м’ясопродукти хімічними сполуками і консервантами, вміст яких заборонений умовами тендеру. Оборудка дозволяла комерсанту, зокрема, збільшувати вагу м’яса, що постачалося за кошти міського та обласного бюджетів. Проте, в управлінні освіти запевнили, що все м’ясо, яке постачається до дитсадків, перевіряє держпродспоживслужба.