На ринках Житомирщини протягом трьох місяців овочі подорожчали на понад 35%. Зокрема, на 116,4% підвищилася ціна на капусту. Про це повідомили у головному управлінні статистики області.
«За січень–березень ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,9%. Зокрема, овочі подорожчали загалом на 35,3% за рахунок підвищення цін на капусту на 116,4%, овочі, вирощені з насіння, – на 46,7%, картоплю – на 33,5%. Також зросли ціни на фрукти в цілому на 7,5%, у тому числі банани – на 33,3%, натомість, цитрусові здешевшали на 7,8%, яблука – на 6,2%. Окрім того, на 6,6–1,9% стали дорожчими борошно і крупи, сметана, макаронні вироби, сири, хліб, морозиво, кондитерські вироби з борошна, кисломолочна продукція, соняшникова олія, чай, мінеральні та джерельні води, соуси, приправи. Поряд з цим, на 12,8% здешевшали яйця, на 3,4–1,4% – м’ясо курей, свинина, оливкова олія, молоко, кава, шоколад, сало», – йдеться у повідомленні.
Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли загалом на 3,9%, зокрема, тютюнові вироби – на 6,8%.
Нагадаємо, на Житомирщині середня зарплата майже у два рази перевищує прожитковий мінімум. Жителі області збільшили борги за «комуналку» на 180 мільйонів.