На агропродовольчих ринках області фахівці лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи виявляють перевищення нітратів приблизно в 20 % від загального об’єму продукції, що надходить. Про це повідомила прес-служба головного управління Держпродспоживсужби в Житомирській області.
«З березня місяця на агропродовольчих ринках почали з’являтися ранні овочі такі як: редиска, капуста, огірок, кабачок. Лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках виявляють перевищення нітратів приблизно в 20 % від загального об’єму продукції, що надходить. В основному зараз перше місце по кількості випадків перевищення нітратів займає редиска, далі іде огірок і капуста, всі інші ранні овочі мають поодинокі випадки виявлення перевищень максимально допустимих рівнів нітратів. Вся продукція, в якій встановлюються випадки перевищень нітратів не допускається до реалізації», – йдеться у повідомленні.
Кожен продавець на ринку зобов’язаний мати експертний висновок державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, в якому можна знайти всю необхідну інформацію: прізвище, ім’я, по батькові продавця, назву продукції рослинного походження, результати досліджень на вміст нітратів.
Нагадаємо, 4,5 тонни кавунів та динь, які завезли в область, – непридатні через нітрати. Нітрати у питній воді та недовкладання продуктів: в області перевірили табори та санаторії.