У Вінницьку та Хмельницьку області реалізовують бджолярі Житомирщини свою продукцію. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації.
За інформацією управління, бджолопродукти – прополіс, пилок, перга, маточне молоко, забрус, мед реалізували також на ринках міст, селищ області та в обласному центрі.
«Кращих показників продуктивності бджолородин за 2016 рік досягнуто фермерськими господарствами «Бджоляр Загороднюк О.І.» та «Пасічний двір» з Ружинського району, де середня продуктивність бджолосім’ї становить 45 кг за рік. На племінній пасіці Загороднюка О.І. утримується 450 бджолородин, валове виробництво меду – близько 19 тонн у рік», – йдеться у повідомленні.
Таких же результатів досягнуто Гальчуком Олександром Петровичем з ПСП «Граніт» Новоград-Волинського та у фермерському господарстві «Нектар» Масловського Миколи Павловича з Житомирського району.
Кращі показнкики продуктивності на приватних пасіках в Олександра Пашуна, Миколи Порневого, Віктора Найдюка з Бердичівського району, Олексія Голубівського з Андрушівського району, де середня продуктивність бджолородин – по 40 кг у рік.
Нагадаємо, область має найвищий показник виробництва валової сільгосппродукції за останні 3 роки. Яку продукцію виробляють ув’язнені на Житомирщині.