Осінь – пора збору врожаю і виходів на шашлики. «Вголос.zt» підготував огляд цін.
Найпопулярніша на ринку – капуста. Білокачанна – за ціною 3,50 грн за кілограм, синя – по 15 грн, цвітна – по 22 грн. Колись заморська, а тепер популярна і у нас, кольрабі – теж по 15 грн, броколі – по 23 грн за кіло.
Другий хліб – картопля – по 4 грн за кілограм, є й за 3 грн. Помідори – по 5 грн, помідори черрі – 10 (!), відерце – 20 грн. На лотках з’явилася біла японська редька «Дайкон». Ціна – 11 грн за кілограм.
Кавуни продають по 3 грн, диня – дорожча – 13-15 грн за кілограм, сливи – по 18. Яблука у бабусь від 8 до 10 грн за десяток, привозні ж продають на вагу по 7-8 гривень.
Виноград ніколи не був дешевий на житомирських ринках, проте восени – ціни доступніші. Сорт «Киш-миш» – по 28 грн за кілограм, «Дамські пальчики» – по 27 грн. Персики в несезон подорожчали вдвічі – 44 грн за кілограм.
Куди ж без м’яса на природу в період «бабиного літа»? Спеціально для шашликів м’ясо за 75-80 грн за кілограм. На битки м’ясо можна придбати за 70 грн за кілограм. У якості приправи – базилік, петрушка, укроп – все від 3 до 5 грн за пучок.
Нагадаємо, в серпні на житомирському ринку можна було знайти полуницю по 25 гривень. У лютому житомиряни чекали провулок Героїв Базару, а отримали імені Зігмунда Фелінського. Лютневий фоторепортаж із житомирської виправної колонії.