У минулому році кожне господарство Житомирщини щомісяця витрачало 3 тис. 784 грн на харчування, що становило понад половину усіх сукупних витрат. Про це повідомили у Головному управлінні статистики області.
“За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у 2018 році кожне господарство Житомирщини щомісяця витрачало 3 тис. 784 грн на харчування (включаючи харчування поза домом), або 53% усіх сукупних витрат. У середньому однією особою за місяць спожито 21 кг молока, молокопродуктів та масла, 21 яйце, 9,1 кг хліба і хлібних продуктів, 7,4 кг овочів і баштанних, 6,9 кг картоплі, 4,8 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 2,8 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 2,6 кг цукру та меду, 1,5 кг олії та інших рослинних жирів та 1,4 кг риби і рибопродуктів”, – йдеться у повідомленні.
Цікаво, що сільські домогосподарства витрачали на харчування більшу частину сімейного бюджету, ніж міські (відповідно 58% проти 50%). При цьому сільські жителі споживали більше: картоплі – у 2,8 раза, молока, молокопродуктів та масла – на 41%, хліба і хлібних продуктів – на 30%, овочів і баштанних – на 13%, олії та інших рослинних жирів – на 7%, яєць – на 5%.
Нагадаємо, статистики порахували розмір середньомісячної зарплати на Житомирщині. На Житомирщині середня зарплата майже у два рази перевищує прожитковий мінімум.