У Малині за гроші благодійного фонду «Молода громада» видали брошуру «Гастрономічна спадщина Малинської територіальної громади». Про це повідомили у мерії міста.
«Українська кулінарія, безсумнівно, вважається одним з найбагатших і найколоритніших напрямків світової культури. Це справжнє мистецтво, яке плекалося віками, збагачуючись і розширюючись завдяки місцевим традиціям і регіональним особливостям», – кажуть у міській раді.
Брошуру видано накладом всього у 200 примірників. У ній представлено як добре знані, так і маловідомі страви, що є спадщиною української кулінарії старостинських округів. Поряд із пирогами та юшкою, тут можна знайти згадки про унікальні страви, як-от: «мочанка», «колаче», «муціки», «шарпанину» та «макар», які не кожен міг чути чи куштувати.
Зацікавить читача і вміщена до брошури мапа гастроспадщини. На ній графічно зображено «регіональне» походження страв. Ця ініціатива стала втіленням зусиль численних ентузіастів, які прагнуть відродити та популяризувати кулінарну спадщину України зберігаючи її для майбутніх поколінь.
Ознайомитися з онлайн-версією брошури можна тут.