До інфекційного відділення Житомирської центральної лікарні № 1 9 травня госпіталізовано жінку з попереднім клінічним діагнозом – ботулізм. На момент госпіталізації хвора перебувала у вкрай важкому стані. На жаль, попри усі зусилля лікарів, через годину після госпіталізації, жінка померла. Про це повідомила прес-служба Державної санепідслужби у Житомирській області.
«Фахівцям держсанепідслужби не вдалося в повному обсязі провести санітарно-епідеміологічне розслідування. Причиною цього стала категорична відмова особи, з котрою мешкала постраждала, від проведення будь-яких санітарно-протиепідемічних заходів у вогнищі токсикоінфекції. Однак з’ясовано, що ймовірним джерелом токсикоінфекції, що призвела до летального наслідку, стало вживання паштету м’ясного консервованого домашнього виготовлення», – йдеться у повідомленні.
Держсанепідслужба вкотре нагадує в жодному разі не вживати їжу із здутих банок, банок з нещільно закритою, або ввігнутою кришкою; з банок, вміст яких має підозрілий або неприємний запах; з банок, які зберігаються понад один рік.
«Ніколи не купуйте консервовані продукти, виготовлені в домашніх умовах, у тому числі солені, в’ялені, копчені, «з рук» на ринках і вулицях. Негайно знищуйте підозрілий продукт без усякого сумніву», – попередити у прес-службі.
Нагадаємо, з підозрою на ботулізм госпіталізували дівчину, яка їла “качину” тушонку.