З 12 по 14 вересня у Житомирському національному агроекологічному університеті проходить виставка живих грибів. Для відвідувачів представили близько сотні різновидів грибів. Про це повідомила прес-служба університету.
«Для огляду відвідувачів представлено близько сотні різновидів грибів. Усі їх на території Корбутівського військового лісництва напередодні зібрала доцент кафедри геодезії та землеустрою ЖНАЕУ Тетяна Коткова. Вона й виступила ініціатором та організатором виставки, яка востаннє проводилася в університеті 6 років тому. Усі зібрані гриби розділила на їстівні, умовно їстівні та отруйні. Зокрема, умовно їстівні – це ті, які необхідно споживати лише у «молодому віці», або після певної додаткової обробки», – йдеться у повідомленні.
Різноманіття грибів на виставці вражає кольорами та формами, біля кожного наліпка із назвою. Окремий елемент експозиції – консервовані та сушені гриби, а ще лікувальні настоянки на основі грибів. За словами Коткової, інколи й досвідчені грибники можуть сплутати їстівні та отруйні гриби – на стільки схожими між собою є певні види. Власне, така помилка інколи може коштувати здоров’я і навіть життя грибника та їх рідних. Слід ретельно вивчити особливості їстівних грибів, їх відмінності від отруйних «родичів».
Нагадаємо, весною відбулася в агроуніверситетію перша виставка-ярмарок голубів, курей і кроликів . Представники одноосібних господарств області могли не лише представити різні породи курей, голубів, гусей, індиків і кролів, яких виростили самі, а й продати їх.