У 95 окремій десантно-штурмові бригаді відбувся конкурс на звання кращого кухаря бригади. Військові кухарі різних підрозділів змагалися у теоретичній та практичній майстерності приготування страв. Про це повідомила прес-служба 95 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.
«Конкурс складався з трьох етапів: залік з теоретичних знань приготування різних страв та продуктів, розгортання польових кухонь та з найсмачнішого – приготування першої та другої страв. Загалом у конкурсі брало участь 11 найкращих кухарів бригади»,- йдеться у повідомленні.
Серед всього різноманіття страв, які можуть приготувати військові кухарі, контрольними було вирішено обрати борщ український зі сметаною та плов зі свининою. Кожен з учасників до визначеного організаторами часу повинен був приготувати ці дві страви та подати їх на контрольний стіл для дегустації членам журі.
До складу журі входили всі охочі, хто бажав відвідати кулінарних шедеврів. Цікаво те, що перед подачею до столу, всі страви перетасовувались, тому кожен з учасників подавав на дегустацію страву свого товариша, що додало прозорості в оцінці майстерності військових кухарів.
Крім цього, за призові місця учасники отримали подарунки у вигляді наборів ножів та грошових заохочень на придбання кухонного приладдя. Але найбільшим подарунком для учасників були задоволені обличчя дегустаторів від смачно приготованих страв.