З початку оздоровчої кампанії в Україні заклади оздоровлення та відпочинку дітей перевірили на предмет дотримання вимог санітарного законодавства. Порушення встановили на майже кожному третьому обстеженому об’єкті. Житомирська область поміж регіонів, де знайшли найбільше порушень. Про це повідомила прес-служба Державної служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Найвищий відсоток порушень виявлено у Херсонській області (78%), Черкаській (50%), Житомирській (42%), Хмельницькій (48%), Харківській (47%), Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській областях по 38%.
«Порушення в основному стосувалися недостатнього контролю за організацією харчування дітей, недостатнього рівня гігієнічних знань персоналу, порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, порушення поточності виробничих процесів, порушення технології приготування готових страв, використання заборонених у закладах оздоровлення харчових продуктів, порушення організації питного режиму, недотримання двотижневого перспективного меню, порушення правил зберігання харчових продуктів та добових проб, відсутності документів на продукцію, відсутності маркування обладнання згідно з його функціональним призначенням, браком посуду, мийних та дезінфекційних засобів. Крім того, під час перевірок фіксувалося, що матеріально-технічна база стаціонарних оздоровчих закладів не відповідає вимогам. Також спостерігається недостатнє укомплектування закладів медичним персоналом», – розповіла начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Алла Григоренко.
Нагадаємо, на Житомирщині 7 закладів відпочинку та оздоровлення дітей не пройшли перевірку. Через брак коштів душові табору «Супутник» у Житомирі цьогоріч не ремонтуватимуть.