У VII Всеукраїнському конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу, який проходив у Києві, житомирські кулінари виграли 18 медалей. З них – 5 золотих, 4 срібні та 9 бронзових. Про це повідомила прес-служба Житомирської міської ради.
«Конкурсні роботи складалися з домашнього та практичного завдань. Під час конкурсу організатори підготували для команд-юніорів практичні та арт-класові змагання за звання кращих у таких номінаціях, як: «Оригінальна основна страва», «Сучасна кухня», «Страва з баранини», «Страва з птиці», «Оригінальна страва з гідробіоніків», «Страва з грибів», «Паста», «Карвінг з овочів та фруктів», «Етнічна основна страва», «Ресторанні десерти», «Страва сучасної української кухні», «Золотий Український Шеф-кухар року», «Золотий Український Кондитер року», «Тематичний обід» та «Сервіс-клас»», – йдеться у повідомленні.
Загалом у конкурсі змагалися 503 учасники з Житомира, Луцька, Харкова, Дніпропетровська, Черкас, Києва та інших регіонів країни. Житомир представляли 19 студентів коледжів, училищ і ліцеїв.
Нагадаємо, учні житомирського ліцею повернулися із всеукраїнського конкурсу з перемогою.