Житомирська область потрапила до ряду тих областей, де виявлено найбільше порушень вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку дітей. Найвищий відсоток порушень виявлено у Івано-Франківській (31%), Кіровоградській (17%) та Житомирській (14%) областях. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
«Основні порушення, які було встановлено під час обстежень закладів: невідповідність вимогам санітарного законодавства питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками, показників безпеки харчування, порушення вимог до утримання територій, порушення термінів проходження періодичних профілактичних медичних оглядів працівників, порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, відсутність супровідних документів, що підтверджують безпечність та якість харчових продуктів, порушення маркування, технології приготування страв, поточності технологічних процесів, організації питного режиму, відсутність або недотримання двотижневого перспективного меню, порушення правил зберігання харчових продуктів, відсутність добових проб, порушення умов постачання харчових продуктів та продовольчої сировини, умов транспортування тощо», – йдеться у повідомленні.
Також Житомирщина відзначилася одним із найнижчих відсотків виконання норм харчування. У закладах оздоровлення у Житомирській області встановлено 76 %. Попереду Черкаська (80 – 85 %), Херсонська (83 %) та Дніпропетровська (84 %) області.
Нагадаємо, екологи області стверджують, що річки Случ та Хомора стали чистішими. Результати останніх досліджень засвідчують, що якість води покращилася.